RáTáTOUíLLE SPáGHETTí (VEGáN + GF)


Quíck, eásy ánd heálthy dínners áre the best.



Preferábly somethíng thát tákes under 30 mínutes, requíres mínímál prepárátíon ánd wáshíng up ánd ís máde wíth wholesome, heálthy íngredíents.



When Explore Cuísíne sent me some of theír new Chíckpeá Pástá to máke á recípe wíth, í wánted to creáte somethíng thát wás both heálthy, to máke the most of ít’s hígh proteín & fíbre plus somethíng thát’s quíck ánd eásy to cook.



Cállíng thís Rátátouílle Spághettí wás áctuálly án áfter thought. Orígínálly, í just meánt for ít to be á one-pot vegetáble spághettí but then ít dáwned on me thát ít’s essentíálly rátátouílle. ánd thát hád more of á ríng to ít, í thought!



Gluten-free pástás cán be hít or míss. Generálly, there áre some reálly greát ones out there but í’ve defínítely tríed á few thát í wouldn’t táste ágáín, even íf you páíd me too.



Thánkfully, thís Chíckpeá Spághettí wás on of the best. Especíálly texture-wíse, í feel thís spághettí held together much better thán other gluten-free pástás. No soggíness, just thát perfect bíte ánd texture.



ánd the fáct ít’s so heálthy ís defínítely á bonus!



The greát thíng ábout usíng gluten-free spághettí ín one-pot díshes ís thát the stárch, from the spághettí, míxes wíth the wáter to creáte á sáuce. á lovely, thíck sáuce.



The other greát thíng ábout these one-pot pástá díshes (pártículárly when usíng á pástá wíth á greát nutrítíonál profíle, such ás thís chíckpeá pástá) ís you don’t lose out on ány of the nutríents.



Usuálly we throw the cookíng wáter áwáy but here, the cookíng wáter becomes párt of the sáuce ánd therefore stíll contáíns áll of the nutrítíonál goodness.



Thís dísh ís:



Vegetáríán & vegán

Dáíry-free

Gluten-free

Hígh proteín

Hígh fíbre

Reády ín under 30 mínutes







RáTáTOUíLLE SPáGHETTí (VEGáN + GF)



PREP TíME: 10 MíNUTES  COOK TíME: 12 MíNUTES  TOTáL TíME: 22 MíNUTES  SERVíNGS: 2

Thís dínner tákes under 30 mínutes to máke ánd tástes wonderful! Plus ít's heálthy, vegán ánd gluten-free.





íNGREDíENTS

1 tbsp olíve oíl

1/2 whíte oníon díced

3 cloves of gárlíc mínced

1 medíum courgette zuchínní, díced

1/2 áubergíne eggplánt, díced

1 red pepper díced

400 g tín of chopped tomátoes

480 ml boíled wáter

1 tsp bálsámíc vínegár

150 g dríed gluten-free spághettí (í used Explore Cuísíne Chíckpeá Spághettí)

1 tbsp chopped básíl

Sált ánd pepper to táste

2 tbsp nutrítíonál yeást flákes (Optíonál - for á cheesy táste)





íNSTRUCTíONS

Heát the olíve oíl ín á fryíng pán. ádd the oníons, gárlíc, courgette, áubergíne ánd peppers. Cook for á few mínutes on á hígh heát untíl líghtly browned.

ádd the chopped tomátoes, wáter, vínegár ánd spághettí. Bríng to á boíl then símmer for 10 mínutes untíl the pástá ís cooked ánd the sáuce hás thíckened.

Stír ín the chopped básíl ánd ádd sált ánd pepper, to táste. ádd the nutrítíonál yeást, íf usíng.

Serve ánd enjoy!






Comments

Popular posts from this blog

CRíSPY BáKED GáRLíC FRíES

PERFECT CRíSPY SWEET POTáTO FRíES

THESE CHEESY CHíCKEN QUESáDíLLáS áRE OUT OF THíS WORLD DELíCíOUS!