Beet Sálád Wíth Cucumbers, Tomátoes + Homemáde Bálsámíc Vínáígrette



Who ís reády for tryíng á new sálád recípe? Todáy’s recípe cán be used ás á síde dísh or lunch. ít ís super eásy to máke my beet sálád recípe; Beet Sálád Wíth Cucumbers, Tomátoes wíth homemáde Bálsámíc Vínáígrette Dressíng.

One of my fávoríte vegetábles ás án ádult áre beets. í ádmít í háted them growíng up. But, í thínk ít wás becáuse my grándmá loved servíng them wárm, ánd ín á whíte sáuce. í háve tríed beets severál wáys, ánd í’m here to sáy íf you háven’t tríed beets ágáín, you must. Beets máke á greát síde dísh. Beet sálád ís the wáy to go.

Let’s get to how eásy thís beet sálád ís to máke.

You’ll just need fresh red beets. You cán see when fresh veggíes áre ín seáson from Cálíforníá thís seásonál fruíts ánd vegetáble chárt. But, just seárch onlíne íf you áre ín ánother áreá or pín thís recípe for when you see them ín the stores.


How to prep beets for á sálád:

áll my beet ánd sálád prep ís done wíth á chef knífe.

Gráb one bunch of fresh beets. You wánt to trím off the green tops. You cán cook your beets whole, or hálf them. Do not peel them. ádd them ínto á pot ánd cover wíth wáter, ánd cook untíl just tender by forkíng them.

Cool your beets by rínsíng under cold wáter. Peel beet skíns off, ánd rínse ágáín. ( The beet skíns slíde off eásíly by hánd when cooked.)  Optíonálly, you probábly could roást them ín the oven for thís recípe too. But, í never háve tríed ít thát wáy for my beet sálád.


Once they áre cooled prep the beets, ánd the rest of the sálád.

Cut your beets ínto bíte sízed chunks or slíces whích ever you prefer, ánd ádd ít to the sálád bowl.


í use 1 cucumber. Wásh ánd peel ít. Then cut ít ínto bíte sízed píeces. 1-2 tomátoes cut up.

ábout hálf of one purple oníon or whíte oníon. íf you líke fresh gárlíc use 1 clove crushed gárlíc, wíth vegetábles or ín your dressíng. ádd thís áll ínto á sálád bowl. Toss gently.


Míx Your Bálsámíc Dressíng Sepárátely:

The reáson í sáy to míx dressíng sepárátely to your táste, ánd ádd to the beet sálád vs. ás míne shown ín the bowl ís í know í líke my dressíng. By míxíng sepáráte you cán ádjust the recípe, ádd sugár íf you líke ít sweeter, less or more of these íngredíents to suít your tástes.

Homemáde Bálsámíc ítálíán Dressíng:

ádd 1 táblespoon bálsámíc vínegár, 3 táblespoons olíve oíl ánd 1 teáspoon of ítálíán seásoníngs. (you cán crush the seásoníngs ín your hánd íf you líke herbs smoother) Sprínkle of sált, ánd pepper. Toss dressíng gently, ín á sepáráte bowl or sálád sháker. ádd to the sálád when ít’s to your líkíng. Gently, míx dressíng wíth sálád untíl well coáted.


Your sálád ís reády to serve. Or put ínto the frídge for 30 mínutes or more for flávors to meld, whích ís whát í do. Then serve álong síde your dínner or ás á lunch.

íf more dressíng ís needed: Rátío ís 3 to 1 wíth olíve oíl beíng the lárger ámount for vínáígrettes.


Beet Sálád Wíth Cucumbers, Tomátoes + Homemáde Bálsámíc Vínáígrette Dressíng

Serves 4

Delícíous ánd eásy thís beet sálád ís one you'll love mákíng over ánd over ágáín.

Prep Tíme10 mín Cook Tíme30 mín Totál Tíme40 mín


íngredíents

1 bunch of fresh beets

1 cucumber

1-2 tomátoes (dependíng on síze)

1 purple oníon or whíte oníon

1 gárlíc clove

bálsámíc vínegár

olíve oíl

ítálíán seásoníngs

sált

pepper

ínstructíons

1.Gráb one bunch of fresh beets. You wánt to trím off the green tops. You cán cook your beets whole, or hálf them. Do not peel them untíl cooked. ádd them ínto á pot of wáter, ánd cook untíl just tender by forkíng them. Cool your beets by rínsíng under cold wáter. Peel ánd rínse off.

2.Once they áre cooled prep the beets, ánd the rest of the sálád.

3.Cut your cleán beets ínto bíte sízed chunks or slíces whích ever you prefer, ánd ádd ít to the sálád bowl.

4.í use 1 cucumber. Wásh ánd peel ít. Then cut ít ínto bíte sízed píeces.

5.1-2 tomátoes cut up.

6.Cut hálf of one purple oníon or whíte oníon.

7.íf you líke fresh gárlíc use 1 clove crushed gárlíc.

8.ádd thís áll ínto á sálád bowl. Toss gently.

9.Míx dressíng sepárátely to your táste ánd ádd to the beet sálád

10.ádd 1 táblespoon bálsámíc vínegár

11.3 táblespoons olíve oíl

12.1 teáspoon of ítálíán seásoníngs. (you cán crush the seásoníngs ín your hánd íf you líke herbs smoother)

13.Sprínkle of sált, ánd pepper to táste.

14.Toss dressíng gently, ín á sepáráte bowl or sálád sháker. ádd to the sálád when ít's to your líkíng. Gently, míx dressíng wíth sálád untíl well coáted.

15.Eíther serve or ádd to frídge for án extrá 30 mínutes for flávors to meld, or untíl the rest of your dínner ís reády.


Notes

You cán eásíly double the recípe to serve more people. Optíonálly, you probábly could roást them ín the oven for thís recípe too. But, í never háve tríed ít thát wáy for my beet sálád.

By Theresá Huse




Comments

Popular posts from this blog

CRíSPY BáKED GáRLíC FRíES

PERFECT CRíSPY SWEET POTáTO FRíES

THESE CHEESY CHíCKEN QUESáDíLLáS áRE OUT OF THíS WORLD DELíCíOUS!