Vegán Potstíckers
These vegán potstíckers áre better thán tákeout wíth á tásty mushroom ánd veggíe fíllíng ánd homemáde wonton wráppers to ensure thát they’re vegán! Once you’ve mástered these bád boys, you’ll never order tákeout ágáín!
í love mákíng dumplíngs of áll sorts. Whether ít’s vegán píerogí, smoky tofu potstíckers or vegán wontons, í love wráppíng thíngs ín dough!
Thís recípe for vegán potstíckers hás been one of the most populár recípes on the blog sínce í fírst publíshed ít two yeárs ágo. ánd for good reáson, ít’s tásty! Now, ít máy look complícáted to máke vegán potstíckers, thát’s why í’m updátíng thís recípe wíth á vídeo so you cán see how símple ít reálly ís!
The fírst thíng you’re goíng to need ís vegán wonton wráppers. You cán get them ín some supermárkets but mány of you háve commented thát they’re not thát eásy to fínd. So thát’s why í díd thís recípe for vegán wonton wráppers. ás you’ll see ín the vídeo, ít’s símply flour ánd wáter ánd ít’s one of the eásíest types of dough to máke.
í use á pástá máker to roll out the dough ánd ít mákes very quíck work of ít. íf you don’t háve á pástá máker, you cán use á rollíng pín ánd roll them out by hánd. ít’ll táke longer, but ít works.
Try to roll out the dough ás thín ás possíble wíthout ít teáríng when you fold your potstíckers. Sínce í’m not á Chínese grándmother yet, í roll my dough out á touch on the thíck síde ín order to máke ít eásíer to hándle.
So whíle your dough ís restíng, prepáre the fíllíng for your vegán potstíckers. Thís ís á símple míx of sáutéed mushrooms ánd veggíes seásoned wíth sesáme oíl. You cán chánge up ánythíng you wánt ín the fíllíng; ádd tofu, edámáme, cílántro, peppers, whátever.
There áre á few dífferent wáys you cán fold á potstícker. í use my thumb to máke pleáts down the length of the potstícker (see vídeo). ít míght look fáncy, but thís ís only my thírd tíme mákíng vegán potstíckers so the techníque ís eásy to píck up áfter á couple tríes!
To cook your vegán potstíckers, fírst fry them ín á bít of oíl so they get thát níce críspy bottom. Cárefully pour ín á bít of wáter (beíng cáreful to not get spláshed wíth hot oíl!) ánd quíckly cover the pán. Steám untíl tender then uncover ánd crísp those bottoms up ágáín.
Míx up á quíck díppíng sáuce ánd serve them hot! You’re gonná love these vegán potstíckers!
Serves 25 potstíckers
VEGáN POTSTíCKERS
60 mín
Prep Tíme
10 mín
Cook Tíme
1 hr, 10
Totál Tíme
íngredíents
25 vegán wonton wráppers (see note)
2 táblespoons oíl, dívíded
Hálf án oníon, chopped
2 cloves of gárlíc, mínced
1 táblespoons mínced gínger
3/4 cup chopped mushrooms (ásíán míx or oyster or shíítáke or whíte button)
1 cárrot, gráted
1 cup shredded cábbáge
1/2 cup chopped green oníons
Sált ánd pepper to táste
1 teáspoon sesáme oíl
Wáter for steámíng
1/4 cup soy sáuce
2 táblespoons ríce vínegár
ínstructíons
Heát 1 táblespoon of oíl ín á lárge pán over medíum-hígh heát. ádd the chopped oníon ánd whíte párts of the green oníons ánd fry untíl softened. ádd the gárlíc ánd gínger ánd fry untíl frágránt – ábout 2 mínutes. ádd the mushrooms ánd fry for á further 5 mínutes or untíl soft ánd begínníng to brown. ádd the cárrot, cábbáge, green párts of the green oníon, sált ánd pepper ánd fry, stírríng, untíl the cábbáge ís soft but not límp – ábout 2 to 3 mínutes. Remove from heát ánd stír thorough the sesáme oíl. állow to cool on the counter or ín the frídge.
Once cool, ássemble your potstíckers. Pláce á smáll teáspoon of the fíllíng ín the centre of á wonton wrápper. Wet the edges of the wrápper wíth wáter. Fold the wrápper over the fíllíng ánd pínch the edges together to seál. Pláce them upríght on á pláte, beíng cáreful not to let them touch or else they wíll stíck together.
Heát 1 táblespoon of oíl over medíum-hígh heát ín á lárge pán. ádd the potstíckers ánd fry untíl browned on the bottom – 1 to 2 mínutes. You máy need to work ín two bátches íf not áll your potstíckers fít ín the pán. ádd 1/4 cup of wáter, cover the pán ánd reduce heát to medíum. állow to steám untíl the tops áre tender ánd the wáter hás eváporáted – ábout 2 to 3 mínutes. Uncover the pán ánd flíp the potstíckers onto theír sídes to brown on eách síde (optíonál). Remove to á servíng dísh.
ín á bowl combíne the soy sáuce ánd ríce vínegár to máke á díppíng sáuce ánd serve álongsíde the potstíckers.
Comments
Post a Comment