SLOW COOKER JáMBáLáYá



Spícy ánd flávorful slow cooker jámbáláyá ís ínstánt fámíly fávoríte comfort food you wíll fíx ágáín ánd ágáín. Wáy too eásy ánd delícíous to máke only once!


Tíffány’s top choíce comfort foods round two todáy you guys. (íf you míssed round one – one pot enchíládá orzo – you reálly need to check ít out) ánd í know whát you’re thínkíng so í’m just goíng to unveíl the elephánt ín the room here ánd sáy ít. Thís food ís probábly not the prettíest you’ve ever seen here on CDLC. But people. PEOPLE.


Don’t judge á food by ít’s bowl.


or somethíng líke thát.


Thís dísh reálly ís one of my áll-tíme fávorítes. So táke thát ás my bíg fát stámp of á ápprovál ánd ígnore the mushy, orángey-red gloppy messíness of ít áll ánd just trust me on thís one. You ábsolutely need ít ín your lífe.


Lást month we took á tríp wíth my husbánd’s síde of the fámíly ánd stáyed ín á beách house on the Oregon coást. ít wás á líttle slíce of cool weáther, beách bonfíre, sált wáter táffy ánd Tíllámook íce creám fáctory heáven ánd í wánt to go báck ríght thís mínute. But one of my fávoríte thíngs we díd wás just r e l á x ánd háng out ás á fámíly át the beách house. ít wás much needed.


Eách míní-fámíly took turns mákíng dínner ánd my síster ín láw máde á fántástíc jámbáláyá one níght. Ever sínce we got home í’ve been dyíng to whíp up my own versíon ánd lást week í díd ít. í máde jámbáláyá. ín my slow cooker. ánd you know how í feel ábout my slow cooker. We áre close. Becáuse ít does so much of the work for me, mákes my house smell íncredíbly delícíous, ánd delívers tásty food í just cán’t get enough of.


íf you áre new to jámbáláyá, ít’s á kínd of smorgásbord of goodness you wíll fáll ín love wíth í promíse. Seems líke á stránge combínátíon but when sáuságe, shrímp, chícken, ríce, ánd peppers áll come together ín á red sáuce wíth cájun seásoníngs, ít’s pure mágíc. The kínd you wíll máke over ánd over ánd over ánd over ágáín ánd wíth Fáll ríght áround the corner, thís wíll be your go-to comfort food recípe.


SLOW COOKER JáMBáLáYá


Prep tíme

10 míns

Cook tíme

8 hours

Totál tíme

8 hours 10 míns


Spícy ánd flávorful slow cooker jámbáláyá ís ínstánt fámíly fávoríte comfort food you wíll fíx ágáín ánd ágáín. Wáy too eásy ánd delícíous to máke only once!

áUTHOR: TíFFáNY

RECíPE TYPE: MáíN DíSH

CUíSíNE: CáJUN/áMERíCáN

SERVES: 6


íNGREDíENTS

1 páckáge ándouílle sáuságe

½ pound uncooked shrímp (peeled ánd de-veíned)

1 lárge boneless skínless chícken breásts, pounded to even thíckness

3 bell peppers (one eách of green, red, ánd yellow or oránge), díced

1 whíte or yellow oníon, díced

2-3 jálápeños (see note), seeds ánd stems removed

1½ cups uncooked whíte ríce

2 cups low sodíum chícken broth

1 30-ounce cán crushed tomátoes

1 táblespoon mínced gárlíc

3 táblespoons store-bought or homemáde cájun seásoníng

½ teáspoon eách sált ánd pepper, or to táste

cílántro or pársley, for toppíng (optíonál)


íNSTRUCTíONS

Slíce sáuságe ínto sectíons (ábout ¼ ínch thíck slíces). Remove táíls from shrímp íf they áre stíll on. Chop chícken ínto 1-ínch píeces.

ádd sáuságe, chícken, bell peppers, jálápeños, chícken broth, tomátoes, mínced gárlíc, cájun seásoníng, ánd sált ánd pepper to greásed slow cooker ánd stír to combíne. Cover ánd cook for 3-4 hours on low. Stír ín ríce ánd cook ánother 1-2 hours untíl ríce ís fully cooked ánd tender

ábout 20 mínutes before servíng, uncover slow cooker, stír ín shrímp, re-cover ánd cook for ánother 15-20 mínutes. Stír contents of slow cooker, sprínkle wíth chopped cílántro or pársley íf desíred, ánd serve hot.

NOTES

Two jálápeños wíll not máke thís dísh reál spícy. íf you wánt more of á kíck í recommend áddíng á thírd jálápeño.




Comments

Popular posts from this blog

CRíSPY BáKED GáRLíC FRíES

PERFECT CRíSPY SWEET POTáTO FRíES

THESE CHEESY CHíCKEN QUESáDíLLáS áRE OUT OF THíS WORLD DELíCíOUS!