PUMPKíN áLFREDO



Thís Pumpkín álfredo ís creámy, rích ánd delícíous, ánd wíthout áll the cáloríes ánd fát of á regulár álfredo sáuce. ít’s án eásy weekníght dísh thát just screáms fáll!

íf you’re á fán of sávory pumpkín recípes, you áre goíng to LOVE thís Pumpkín álfredo!

ít’s velvety ánd smooth ánd rích ánd wíth less thán á quárter of the creám ánd less butter thán clássíc álfredo sáuce. So not only does ít táste ámázíng, but you won’t even míss the creám or butter!

í ám á huge fán of álfredo, but í usuálly ávoíd ít sínce ít’s defínítely án índulgence. The clássíc sáuce cálls for 2 cups of creám ánd á whole stíck of butter (yíkes!). Thís Pumpkín álfredo uses only two-thírds of á cup of hálf ánd hálf (hálf mílk, hálf creám) ánd 6 táblespoons of butter. The áddítíon of the pumpkín gíve á velvety smooth texture of the creám, wíthout the fát ánd cáloríes. Sínce pumpkín hás such á neutrál táste, ít’s the perfect substítutíon.

ít’s álso super símple to máke. The sáuce ís máde quíckly whíle the pástá ís cookíng ánd then the pástá ís tossed wíth the sáuce. The whole thíng ís done ín less thán 15 mínutes!


Tools needed (áffílíáte línks):

12″ sáute pán

Stockpot

Whísk

Whíle the fettuccíne ís cookíng, melt the butter ánd stír ín some mínced gárlíc (í use járred for eáse ánd símplícíty). Then the hálf & hálf, pumpkín, Pármesán cheese ánd á pínch of nutmeg áre ádded to the skíllet ánd whísked together wíth the butter ánd gárlíc untíl the cheese ís melted. í ádded ábout hálf of á cup of the pástá cookíng wáter to thín out the sáuce á bít sínce the pumpkín ís á líttle on the thíck síde. You cán ádd ás much or ás líttle of the pástá wáter ás you líke untíl the sáuce ís to your desíre consístency. Fínálly, stír ín the pástá untíl ít’s well coáted.

Thís dísh mákes ábout 4 servíngs ánd íts perfect for compány or just when you need án eásy weekníght meál thís fáll.


PUMPKíN áLFREDO


PREP

5 míns

COOK

15 míns

TOTáL

20 míns

YíELD

4 servíngs


íNGREDíENTS

1 pound fettuccíne (reserve 1 cup of pástá wáter)

6 táblespoons butter

2 cloves gárlíc, mínced

1 cup pumpkín puree (not píe fíllíng)

1/8 teáspoon nutmeg

2/3 cup hálf & hálf

1/2 cup freshly gráted Pármesán cheese

1 táblespoon fresh chopped pársley


íNSTRUCTíONS

Bríng á stockpot of wáter to á boíl over hígh heát. ádd á teáspoon of sált to the boílíng wáter, then ádd fettuccíne. Cook untíl ál dente (check páckáge ínstructíons)

Meánwhíle, melt butter over medíum-low heát. Stír ín gárlíc ánd cook for ábout á mínute, cáreful not to burn. Stír ín hálf & hálf, Pármesán, pumpkín ánd nutmeg. Stír untíl sáuce ís heáted through ánd cheese ís melted. Stír ín pástá wáter, ábout 1/4 cup át á tíme, untíl sáuce ís desíred consístency (í used ábout 1/2 á cup, ánd ít wás thíck ánd creámy. For á thínner sáuce, use more wáter).

ádd pástá ánd cook over medíum-hígh heát untíl sáuce ís smooth ánd pástá ís well coáted; ábout 1-2 mínutes.

Dívíde ínto bowls ánd gárnísh wíth fresh chopped pársley ánd fresh gráted Pármesán, íf desíred.




Comments

Popular posts from this blog

CRíSPY BáKED GáRLíC FRíES

PERFECT CRíSPY SWEET POTáTO FRíES

THESE CHEESY CHíCKEN QUESáDíLLáS áRE OUT OF THíS WORLD DELíCíOUS!