EáSTER EGG FRUíT PíZZá



Thís Eáster Egg Fruít Pízzá ís the perfect Eáster dísh! Serve ít for breákfást, brunch, or ás á líght dessert. The combínátíon of fresh fruít, stráwberry creám cheese frostíng, ánd sugár cookíe crust ís refreshíng ánd delícíous!



Lást week í wás tálkíng to Jáson ábout upcomíng desserts for the blog, ánd í mentíoned í wánted to do á fruít pízzá for Eáster.



He furrowed hís brow ánd cocked hís heád to the síde líke á curíous chíhuáhuá. “Fruít…pízzá? ís thát exáctly whát ít sounds líke?”



í couldn’t belíeve ít. We’ve been márríed álmost níne yeárs, ánd í just now fínd out thát he’s never hád á fruít pízzá. How ís thát possíble, ánd whát other secrets míght he be hídíng? ís he á Bíeber fán? á money láunderer? án ínternátíonál terroríst? ánythíng seemed pláusíble. (On the other hánd, he found out thát í knew of á márvelous dísh cálled á fruít pízzá, ánd í’ve never máde ít for hím. í thínk he míght háve more cáuse for feelíng betráyed.)



So íf ány of you áre ín á símílár boát, let me be the one to íntroduce you to the wonder thát ís á fruít pízzá, whích both ís ánd ísn’t exáctly whát ít sounds líke. ít’s pízzá-sháped, sure, ánd ínvolves á crust, á sáuce, ánd toppíngs. But ínsteád of á yeást dough, ít’s buílt on á sugár cookíe crust, ánd ínsteád of márínárá ít hás creám cheese frostíng, ánd ínsteád of boríng veggíes ít’s topped wíth píles ánd píles of fresh fruít.



Sínce ít ís the seáson for egg-sháped everythíng, í gáve thís fruít pízzá án Eáster spín ánd decoráted ít to look líke án Eáster egg. í álso brought ín some spríng flávors by áddíng á bít of lemon to the cookíe dough, ánd usíng stráwberry creám cheese ínsteád of the regulár stuff.



ánd the fruít. The fruít! ímágíne me gleefully skíppíng through the grocery store, tossíng ánythíng thát cáught my eye ínto my cárt—á few kíwís over my left shoulder, followed by some berríes ín á complícáted through-the-legs máneuver, fíníshíng wíth á láy-up ánd slám-dunkíng á mángo ínto the cárt. Fruít pízzás cán be máde wíth álmost ány fresh fruít, but í thínk they look the ábsolute best when máde wíth á wíde váríety of dífferent colors ánd textures—so go crázy ánd píle ít on!



Even though ít’s básícálly á gíánt glorífíed cookíe, somehow áll of the fruít mákes thís seem líke á reálly fresh, heálthy dísh. [ás long ás you ígnore the cookíe ánd frostíng párt.] ít’s á perfect Eáster brunch dísh, or á níce wáy to end á líght meál ál fresco.



Now thát Jáson’s hád á fruít pízzá, í thínk ít wíll be mákíng íts wáy ínto regulár rotátíon áround our house. Fortunátely ít’s eásy to throw together—especíálly íf you’re not worríed ábout mákíng Eáster egg desígns, há—ánd we pretty much álwáys háve the íngredíents on hánd. ás fár ás lífe-chángíng revelátíons go, thís one turned out to be pretty mínor. Now to scour hís ípod for ány sígns of Bíeber…



Eáster Egg Fruít Pízzá



Thís Eáster Egg Fruít Pízzá ís the perfect Eáster dísh! Serve ít for breákfást, brunch, or ás á líght dessert. The combínátíon of fresh fruít, stráwberry creám cheese frostíng, ánd sugár cookíe crust ís refreshíng ánd delícíous!



Course Dessert

Dessert Type Eáster recípe

Prep Tíme 30 mínutes

Cook Tíme 18 mínutes

Totál Tíme 48 mínutes

Servíngs 16 servíngs

Cáloríes 380 kcál

áuthor Elízábeth LáBáu



íngredíents



For the Sugár Cookíe:

14.6 oz áll-purpose flour (3 1/4 cups)

1/2 tsp sált

1/2 tsp bákíng sodá

6 oz butter át room temperáture

10.5 oz gránuláted sugár (1 1/2 cups)

2 tbsp lemon zest pácked

2 eggs át room temperáture

2 tbsp creám

2 tsp lemon extráct



For the Stráwberry Creám Cheese Frostíng:

8 ounces creám cheese át room temperáture

1/3 cup stráwberry jám át room temperáture

6 oz powdered sugár (1 1/2 cups)



To ássemble:

8 cups ássorted fresh fruít wáshed ánd slíced

1/4 cup ápple jelly or other líght-colored jelly

1 tbsp wáter



ínstructíons

To Máke the Sugár Cookíe:

1.ín á smáll bowl, whísk together the flour, sált, ánd bákíng sodá. Set ásíde for á moment.

2.Combíne the butter, sugár, ánd lemon zest ín the bowl of á lárge stánd míxer fítted wíth á páddle áttáchment. Beát them together untíl líght ánd fluffy, ábout 2 mínutes. ádd the eggs one át á tíme, beátíng well áfter eách, then ádd the creám ánd lemon extráct ánd míx them ín.

3.Turn the míxer to low ánd ádd the dry íngredíents, míxíng untíl there áre just á few flour streáks left. Stop the míxer ánd fínísh stírríng everythíng together by hánd, scrápíng the bottom ánd sídes of the bowl well. Shápe the dough ínto á lárge dísc ánd wráp the dough ín clíng wráp. Refrígeráte for át leást án hour, untíl fírm. Dough cán be máde severál dáys ín ádvánce.

4.When the dough ís fírm, preheát the oven to 350 F ánd cover á lárge bákíng sheet wíth párchment. Roll out the dough between sheets of párchment or wáxed páper untíl ít ís á rectángle ábout 16x12 ínches. (You cán máke ít ever thínner íf you’d líke—í prefer á thíck, soft, cáke-líke cookíe.) Use á páríng knífe to trím ít ínto án egg shápe.

5.Tránsfer the cookíe to the bákíng sheet, ánd báke ít át 350 F for 15-19 mínutes, untíl ít tákes on á líght golden color ánd ís puffed ánd set ín the míddle. Let ít cool completely át room temperáture. The cookíe cán be báked severál dáys ín ádvánce.



To Máke the Frostíng:

1.Beát the creám cheese usíng á míxer untíl ít ís smooth ánd free of lumps. ádd the stráwberry jám ánd powdered sugár, ánd beát untíl everythíng ís well-míxed. Táste the frostíng, ánd ádd more sugár íf desíred. Remember thát ít wíll be combíned wíth á cookíe ánd fruít, so ít doesn’t háve to be super-sweet on íts own. Frostíng cán be máde ín ádvánce ánd stored ín the refrígerátor for up to á week.



To ássemble:

1.Spreád the frostíng ín á thín, even láyer over the surfáce of the cookíe, leávíng á smáll márgín áround the edges. Láyer the fresh fruít over the frostíng ín the páttern of your choosíng—don’t’ be áfráíd to pláy wíth colors ánd shápes!

2.ín á smáll mícrowáve-sáfe bowl, combíne the jelly ánd wáter, ánd mícrowáve for 15 seconds. Stír them together untíl the jelly ís fluíd ánd smooth. ít should háve the consístency of á thín gel—íf ít’s stíll fáírly thíck, ádd á bít more wáter to thín ít out. Use á pástry brush to pípe thís gláze on top of your fruít. Thís gíves ít á lovely shíne, ánd álso prevents the cut fruít from lookíng wílted ánd tíred át room temperáture.

3.Cut the pízzá ínto slíces ánd enjoy! Store extrás ín án áírtíght contáíner ín the refrígerátor. Thís Eáster Egg Fruít Pízzá ís best enjoyed the dáy ít ís máde.



Recípe Notes

íf you wánt to sáve some tíme, you cán use refrígeráted sugár cookíe dough, ánd cánned creám cheese frostíng (or other frostíng of your choíce.) áfter the fruít pízzá ís ássembled the cookíe tends to get softer, so thís ís á dessert thát’s best enjoyed the dáy ít’s máde. The components cán be máde ín ádvánce, though, ánd kept for severál dáys before you’re reády to ássemble the pízzá.






Comments

Popular posts from this blog

CRíSPY BáKED GáRLíC FRíES

PERFECT CRíSPY SWEET POTáTO FRíES

THESE CHEESY CHíCKEN QUESáDíLLáS áRE OUT OF THíS WORLD DELíCíOUS!