COCONUT CURRY CHíCKEN



Thís coconut curry chícken dísh cáught my áttentíon becáuse the sáuce ís máde of both tomáto ánd coconut. í ám á bíg fán tomáto básed sáuces so í knew thát thís dísh would táste greát. áfter í máde the dísh ánd tásted the sweet ánd spícy tomáto coconut curry chícken dísh, í wás not dísáppoínted.

Thís dísh ís very eásy to prepáre. Chícken breásts áre cut ínto chunks ín thís recípe. The chunks of chícken áre fírst cooked ín á míx of curry powder, oíl, gárlíc ánd oníons. Then they áre símmered álong wíth the coconut mílk ánd tomátoes. The result ís á delícíous coconut-tomáto curry dísh thát ís sure to pleáse. Enjoy!

Coconut Curry Chícken

Prep Tíme  20 míns

Cook Tíme  50 míns

Totál Tíme 1 hr 10 míns

á símple coconut ánd tomáto básed curry thát ís not too spícy. Served thís creámy ánd delícíous dísh wíth steámed whíte ríce.

Course: Máín Course

Servíngs: 6 servíngs

Cáloríes: 412 kcál

áuthor: Lízá ágbánlog

íngredíents

2 lbs chícken breásts, boneless, skínless, cut ínto 1/2-ínch chunks

Sált ánd pepper

1 1/2 táblespoons vegetáble oíl

2 táblespoons curry powder

1/2 oníon, thínly slíced

2 cloves gárlíc, crushed

1 cán (14 ounce) coconut mílk

1 cán (14.5 ounce) díced tomáto, dráíned

1 cán (8 ounce) tomáto sáuce (pássátá máy be used íf tomáto sáuce ís not áváíláble)

3 táblespoons sugár


ínstructíons

1.Seáson the chícken chunks wíth sált ánd pepper.

2.Míx curry powder ánd oíl. Heát á lárge skíllet over medíum-hígh heát ánd ádd the curry oíl míxture. Heát curry oíl for 1 mínute.

3.ádd gárlíc ánd oníons ánd cook for 1 mínute.

4.ádd chícken chunks ánd toss líghtly to coát wíth the curry oíl míxture.

5.Reduce heát to medíum, ánd cook for 7 to 10 mínutes, or untíl chícken ís no longer pínk ín center ánd juíces run cleár.

6.Pour coconut mílk, díced tomátoes, tomáto sáuce, ánd sugár ínto the pán, ánd stír to combíne. Cover ánd símmer, stírríng occásíonálly, ápproxímátely 30 to 40 mínutes.

7.Serve ímmedíátely, over ríce. Enjoy!


Recípe Notes

- íf you fínd thát there ís too much sáuce for your táste, you cán símmer for longer to reduce the sáuce to the desíred ámount.

- á few people áre wonderíng the type of curry powder í used. í used McCormíck bránd ánd ís símply lábeled ás "Curry Powder". (exámple here)


Recípe source: áll Recípes




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